IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft придоби доставчика на мейл услуги Acompli

Сделката е на стойност 200 млн. долара, твърдят източници

15:09 | 02.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският софтуерен концерн Microsoft обяви, че придобива компанията Acompli - старт-ъп, разработил имейл приложение за мобилни устройства с операционна система iOS и Android, пише New York Times.

Американската мултинационална компания ще купи фирмата за около 200 млн. долара, твърдят анонимни източници, запознати с условията на сделката.

Acompli, която основана само преди 18 месеца, стартира с „идеята да създаде най-доброто мобилно имейл приложение за всяка платформа“, посочва главният изпълнителен директор на компанията Хавиер Солтеро.

Имейл приложенията вече са добре познати на потребителите, но това не пречи на много стартиращи компании да се опитват да направят иновации в тази сфера.

Acompli получи редица положителни ревюта, особено за функцията, която организира входящите съобщения и създава списък с най-важните от тях за улеснение на потребителите, ползващи мобилни устройства.

Сделката е още един знак за това накъде се насочва Microsoft, откакто Сатя Надела стана главен изпълнителен директор на концерна по-рано през тази година.

Надела се фокусира в разработването на приложения и услуги за двете най-големи мобилни платформи – Android и iOS. В момента това е и най-големият приоритет на компанията. Преди Надела да се заеме с всичко това, Microsoft влагаше по-голяма част от усилията си в опит да завземе по-голям пазарен дял с Windows Phone – нейната мобилна операционна система, която обаче показва разочароващи резултати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още