IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките за бизнес оборудване в САЩ растат с най-бърз темп от февруари

Спадът на поръчки на самолети вероятно играе голяма роля за общия спад на поръчките на трайни стоки

16:22 | 25.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Поръчките за бизнес оборудване нa САЩ се повишават през юли, като ръстът е най-големия от фервуари насам, съобщава Bloomberg. Изменението във възходяща посока е сигнал за подобряващо се търсене в началото на третото тримесечие, показват данните на Министерството на търговията.

Поръчките на невоенни капиталови стоки с изключение на самолети се повишават с 0,4% на месечна база след 0,1% повишения през юни.

Ускоряването на ръста на поръчки на базисни капиталови стоки показва, че тези стойности, които влизат в изчислението на БВП, се подобряват в началото на второто полугодие. Освен това може да се очаква, че икономическият растеж има потенциала да се разшири и отвъд потреблението на домакинствата, коментира Bloomberg. Стабилното потребителско търсене повишава оптимизма и на бизнес, а пък ръста на глобалните пазари и по-слабият долар може да насърчат износа, което още повече подобрява перспективите пред промишлеността.

Поръчките на всякакви трайни стоки се понижават с 6,8 на сто, което е малко над очакванията и е най-големият спад от август 2014 г.

Спадът на поръчки на самолети вероятно играе голяма роля за общия спад на поръчките на трайни стоки. От Boeing например казват, че през юли са получили 22 поръчки, а през юни този брой е бил 184.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още