IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Equest купи Sofia City Center за 94 млн. евро

Центърът, който е разположен срещу столичния хотел Хемус, трябва да бъде отворен до средата на май

17:51 | 24.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Equest купи Sofia City Center за 94 млн. евро

Инвестиционният фонд Equest Balkan Properties plc, който се търгува на Лондонската фондова борса, купи търговския център Sofia City Center за 94 млн. евро, съобщиха от фонда за Investor.bg.

Центърът, който е разположен срещу столичния хотел Хемус, в момента се изгражда от компанията Стройтаун.

Фондът очаква да реализира доходност от сделката от 9% до края на 2007 г.

Sofia City Center е един от двата големи търговски центъра от типа mall, които в момента се изграждат в София. Застроената площ на центъра е 44 442 кв. м, от които 22 146 кв. м са разположени на шест нива и са предназначени за отдаване под наем. Освен това има и подземен паркинг с 500 места.

Досега са сключени договори с 53 наематели за 72,3 на сто от площите. Между по-големите наематели са Техномаркет, варненската търговска верига Пикадили, както и Sunny Films.

В момента се водят преговори за останалите площи, към които има голям интерес както от страна на местни, така и на международни компании.

Центърът трябва да бъде отворен до средата на май 2006 г.

Equest Balkan Properties plc набра 140 млн. британски лири чрез AIM, алтернативният сегмент на Лондонската фондова борса, с цел инвестиции в недвижими имоти в България, Румъния, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Македония, Сърбия и Черна гора и Турция.

В момента разглеждаме редица инвестиционни възможности, главно в София и Букурещ“, каза Наоми Кора от Equest Partners Limited, инвестиционен консултант на фонда. „Освен това ще вземем под внимание и Албания, Сърбия и Черна гора. Интересуваме се главно от инвестиции в търговски и индустриални обекти“, добави тя.

През януари фондът купи столичния хотел „Сердика“ за 10 млн. евро, както и офис сграда в Букурещ. Вчера той съобщи също, че ще закупи търговския център Moldova Mall в Румъния за 34,5 млн. евро, като скоро се очакват и нови проекти.

Книжата на фонда започнаха да се търгуват на лондонската борса на 14 декември 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още