IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЛАНА Агрокредит предлага вече финансов лизинг и за животновъди

Дружеството окончателно е изплатило кредита си за оборотни средства от Societe Generale Експресбанк

11:27 | 13.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕЛАНА Агрокредит предлага вече финансов лизинг и за животновъди

От юли 2015 г. ЕЛАНА Агрокредит АД вече предлага финансов лизинг за покупка на пасища, мери и ливади от животновъди, съобщиха от компанията. Условията на лизинга са същите като за покупка на земеделска земя от земеделски производители. Годишната лихва е 10%, като се очаква 20% самоучастие при финансирането на покупката. Не е необходимо допълнително обезпечение. Самите закупени чрез лизинга земи слушат за обезпечаване на кредита.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
За всички новоотпуснати кредити ЕЛАНА Агрокредит предлага промоционален период до 15 септември 2015 г., в който няма да се правят плащания по главницата на заема. Това означава, че ако се сключи договор за финансов лизинг преди 15 септември 2015 г., то първото плащане по главницата ще се изисква през септември 2016 г., а тази година се плаща само размера на лихвата.

Междувременно на 1 юли 2015 г. ЕЛАНА Агрокредит окончателно е изплатило кредита си за оборотни средства от Societe Generale Експресбанк, който беше договорен през декември 2014 г. и допълнен през април 2015 г. Стойността на главницата на кредита е 4,5 млн. лв., които бяха инвестирани в договори за лизинг на земеделски производители. Другият източник на дългово финансиране за дружеството е Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), като през 2014 г. беше сключен договор за заем за до 5 млн. евро.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още