IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия е разтърсена от социални протести

Стачки и демонстрации срещу реформите на трудовия пазар имаше в над 20 италиански града

11:41 | 15.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Италия е разтърсена от социални протести

Италия беше разтърсена в петък от протести, организирани от най-големия синдикатCGIL, студенти и мигранти и насочени срещу реформите на трудовия пазар и политиката на правителството в други сфери, съобщава DPA.

Синдикатите заявиха, че протестите са насочени и срещу Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд заради налаганите от тези институции политики на икономии в Европа.

Стачки и демонстрации имаше в над 20 италиански града. В столицата Рим хора хвърляха яйца и боя по германското посолство.

Синдикатите протестират главно срещу планираното облекчаване на защитата на заетите при съкращаване и искат увеличение на замразените от години заплати в публичния сектор, както и достатъчно средства за фундаментална реформа на публичната администрация.

Министерството на икономиката и финансите бе замеряно с яйца и димки. Няколко души се се изкатерили на скелето, използвано за ремонта на Колизеума, и са окачили протестен плакат.

Сблъсъци с полицията избухнаха в няколко други града, сред  които Милано, Падуа и Торино, а в Неапол и Генуа протестите доведоха до затваряне на основни улици. Организирана беше и национална стачка на транспортните работници, която засегна  местните автобусни услуги, както и движението на железопътния и въздушния транспорт.

Кадри от протестите вижте в галерията ни!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още