IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Galaxy Round – първият смартфон с извити екрани

Новото устройство представя първия в света гъвкав HD Super AMOLED екран, достъпен на пазара

14:50 | 15.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Samsung Galaxy Round идва с 5,7-инчов Full HD Super AMOLED екран. <em>Снимка:&nbsp;Samsung &nbsp;</em></p>

Samsung Galaxy Round идва с 5,7-инчов Full HD Super AMOLED екран. Снимка: Samsung  

Корейският производител на потребителска електроника Samsung Electronics Co. Ltd представи Galaxy Round – първия в света смартфон с извит дисплей.

Устройството съчетава последните нововъведения в екраните за смартфони с уникални характеристики на дизайна. Гладкият и тънък Samsung Galaxy Round е оборудван с 5,7-инчов Full HD Super AMOLED екран, тънък е 7,9 мм, тежи 154 г и предлага на потребителя усещане за удобен захват.

Заради уникалната извита форма на устройството потребителите могат да се възползват от набор интеграционни изживявания, като ефект на въртене (Roll effect), който позволява на лесна проверка на информация като дата, час, пропуснато обаждане и батерия, когато началният екран е изключен.

Друг пример е гравитационният ефект (Gravity Effect), който създава визуално взаимодействие с екрана, когато потребителят наклони устройството. Bounce UX позволява на потребителите да контролират музиката си. Когато екранът на Galaxy Round е изключен, докато възпроизвеждащата програма работи, кратък натиск от лявата страна на устройството ще пусне предишната песен, а кратко натискане отдясно ще пусне следващата. При преглеждане на снимки и клипове функцията Side Mirror позволява на потребителите да получат достъп до съдържанието на албума с накланяне наляво и надясно.

Големият размер на екрана на Galaxy Round носи допълнителни ползи за потребителите. Полезната функция One-Hand Operation премества най-желаните от потребителя контролни функции на предпочитаната страна на екрана. Устройството предлага подобрени мултитаскинг възможности, които позволяват на потребителите напълно да се възползват от по-големия екран чрез Multi Window. Тази функция дава възможност на потребителите да отворят повече от едно приложение на екрана, да използват едновременно в няколко прозореца на едно и също приложение или лесно да споделят съдържание между приложенията.

Припомняме, че Samsung е новатор в областта на мобилните екрани, въвеждайки цветните TFT-LCD, AMOLED и Super AMOLED гъвкав дисплей за мобилните си продукти. За концерна работят 270 000 души в 79 страни, а годишната печалба възлиза на 187,8 млрд. долара. 

Вижте снимки на апарата в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още