IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг мега-яхтата "Triton"

Луксозната яхта притежава всичко, дори и площадка за хеликоптери

09:40 | 20.04.13 г.
<p>
	<em>Яхтата Triton си има дори и площадка за хеликоптери. Снимка Delta Marine</em></p>

Яхтата Triton си има дори и площадка за хеликоптери. Снимка Delta Marine

Мега-яхтата "Triton", произведена от Delta Marine през 2004 г., ще бъде предложена на търг на 26 април, съобщава онлайн изданието Mega Yacht News.

В момента 49,7-метровият плавателен съд се намира в Сан Диего. Продажбата ще бъде извършена заради дело, заведено от Sea Prestigio LLC в Южна Калифорния през ноември 2010 г. срещу M/Y Triton и лица, свързани с мега-яхтата.

Според съдебните документи през юни 2010 г. фирмите са подписали договор за заем, с който Sea Prestigio се ангажира да осигури 21 млн. долара, като яхтата и цялото й оборудване беше представена като залог срещу плащането. Според договорките Sea Prestigio може да стане собственик на Triton, ако плащанията по този заем бъзат забавени.

Компанията претендира именно за спиране на плащанията малко по-късно през 2010 година. В резултат Triton бе конфискувана от властите през ноември 2010 г. в Сан Диего.

През януари тази година щатът Калифорния отсъди в полза на Sea Prestigio. Миналия месец компанията и обвиняемите се съгласиха със съдебното нареждане да продадат яхтата преди края на съдебното дело. Това се прави в случаи, когато има риск от обезценка на актива или когато, какъвто е случаят с Triton, разходите по поддръжката й са твърде големи. 

Тъй както обвиняемите, така и ищецът смятат, че е в най-добър интерес за Triton продажбата да се извърши, в края на март съдът отсъди тя да бъде продадена на търг. Спорът за собствеността на вещите на Triton обаче продължава. Става дума за произведения на изкуството, сребърна посуда и порцелан, мебели и т.н.

Както и да се развие съдебният спор обаче спечелилият търга ще получи един плавателен съд с впечатляваща история. Когато е пусната на вода, яхтата е една от най-големите с корпус от фибростъкло, произвеждани в САЩ. В началото тя е наета от двойка авантюристи. С нея те обикалят света, за да се гмуркат и да ловят риба, ето защо Triton е оборудвана напълно за тези цели. Задвижва се от два дизелови двигателя Caterpillar с мощност 1000 конски сили и може да развива скорост от 12 възела.

Сред другите привлекателни характеристики на Triton са площадка за хеликоптер, зона за отдих и почивка, която може да бъде открита или закрита; кухня; място за спане на 14 души и каюти за екипаж от 10 души. Облицовката е изцяло от махагон.

Можете да разгледате яхтата в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още