IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест причини цените на имотите в САЩ да не растат

Безработицата, формирането на нови домакинства, скритите запаси на жилища и други фактори за бъдещото развитие на пазара

12:09 | 07.06.11 г. 3
Шест причини цените на имотите в САЩ да не растат

Инвеститорите трябва да внимават със залозите за ръст на пазара на жилищни имоти в САЩ, пише анализаторът Беъръми Глейзър в статия за Hemscott.

Възходът и падението на жилищния пазар в САЩ бе сред впечатляващите балони в близката история.

Спукването на този балон все още влияе силно върху икономиката, въпреки че от пика минаха вече няколко години. Изгледите цените на имотите да тръгнат нагоре в скоро време изглеждат минимални.

През март цените на жилищата в 20-те водещи американски града паднаха до най-ниските си нива от 2003 г. в признак, че след две години на икономическо възстановяване жилищният пазар в САЩ остава в блатото.

Ето и шестте причини според Глейзър търсенето на пазара в САЩ да не се съживи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Boyko Tikvata
преди 13 години
Направо го вземи безплатно, заедно със снимката от профила ми.По дефиниция губещите трябва да са над 90% от пазарните участници. Но идеята ми беше, че преводът на англоезични статии в които нашите "бизнес коментатори" друга дума за "рикавъри" освен възстановяване не знаят. Те просто звучат като беден гладен новозавършил икономически ВУЗ в БГ, който "крачи гордо по Софийските тротоари сякаш половин Манхатън е негов". Такива индивиди не въобще не допускат отклонение от нормите канона (книгата на професора, да се свети името му, на асистента му, на шефа на катедрата и така до завършване, ами даже и в реалния живот) - напълно изключено е да употребят синоним на възстановяване като оздравяване, ускоряване, оживление, подем или излизане от черупката. Просто както го е казал "западняра" те сляпо го възпроизвеждат без дори и да си помислят да нарушат "църковната традиция" - не защото са им ниски заплатите, а защото до такава степен съзнанието им е травматизирано от академичен деспотизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
tikvenik yade tutman
преди 13 години
много ти е хубав ника - мога ли да го купя ?колкото до коментарите ти за Инвестор,че копирали сляпо англоезични статии , мога да репликирам (без да съм заинтересована страна и апологет на Инвестор)-----------винаги някой прави нещата на сляпо - или превежда на сляпо публикации или тълкува насляпо (следствие доктрини-продадени му като научни теории) .... но е факт , че за да има печеливши стратегии трябва да има и губещи такива (за да се възстанови баланса ;))..........ако е трудно да схванеш мисълта ми , ще конкретизирам:ако всичко се движеше по написаните правила ..........нямаше да има толкова спечелили субекти защото нямаше да има губещи-щяха всички да знаят как се правят пари.теорията и практиката са като бялото и черното
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Boyko Tikvata
преди 13 години
Eдно възражение към причина номер 6 - ниски лихви и това, че те не могат за дълго да останат на това ниво. Когато макрополитиката (в т.ч. фискалната) е неподходяща или пък просто ефектът от спукания балон е толкова голям, че нито монетарни, нито фискални интервенции са в състояние да създадат условия за стабилизация и растеж - тогава (примера с Япония) лихвата може да си стои повече от десетилетие в интервала 0.10 - 0.75%.От друга страна виждате, че на старците от Английската Централна Банка им е през оная работа за инфлацията (мислят си че ниските лихви ще помогнат за оздравяването, а в същото време инфлацията убива домакинствата и бизнеса, особено когато PPI > CPI) - тоест когато съществуват монетарни заблуди - лихвите може да не мръднат с години, независимо от обстоятелствата. "***" да не бъде сляп преводач на англоезични статии, а да проявява известна критичност дори към западни икономисти и анализатори, иначе никакъв авторитет не можете да гоните като бизнес издание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още