IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво предсказват анализаторите за следващата година?

Специалисти прогнозират насочване на еврото към паритет спрямо долара, военна операция на САЩ в Йемен и други ключови събития

08:30 | 03.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
Какво предсказват анализаторите за следващата година?

Правенето на прогнози не е никак лесна работа, особено когато става дума за такива, свързани с капиталовите пазари, икономическата активност и движенията на валутите. Въпреки това анализаторите от екипа на CNBC са се наели да посочат най-вероятните сценарии за развитие през 2011 година.

Сред прогнозите има очаквания за почти всички пазарни сегменти, като са засегнати въпроси като курса на долара и еврото, цените на американските акции, цената на петрола. Някои от мненията изглеждат радикални, като например очакването еврото да се срути до нива, близки до паритет с щатския долар.

Прогнозите варират в широки граници, но в крайна сметка е изготвен списък от очакванията, които са общи за най-голям брой от участниците в допитването. Някои от прогнозите са доста нестандартни, други са напълно в реда на общите очаквания.

При всички случаи обаче е хубаво те да бъдат разгледани, защото всички посочени опции са напълно вероятни.

Какво да очакваме през 2011 година, може да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 1
amanotumnici
преди 13 години
Всеки се изказва с очаквания за следващата година, такива, каквито му се искат да бъдат :) Хаосът в световен мащаб продължава да се задържа. Валутния пазар е много несигурен, а силните държави прибягват да използват този лост за стимулиране на икономиките си. Арабите и те са го закъсали, цената на петрола е много висока. Всеки иска пари, ама то така не става ... Аз лично съм оптимист, но не виждам положителни индикации в развитието на световната икономика ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
graki
преди 13 години
Живи и здрави догодина ще видим какво се е сбъднало - колкото да бичия пазар на акции, едни нива на Дау от 14000 значат растеж спрямо сега от около 24%, не е зле, но и не е кой знае какво - така че за една след кризисна година напълно подкрепям подобни очаквания. За инвестиращите тук е много по-важно какво ще е нивото на Софиксчо след година, щото един растеж от 25% ще си е направо катастрофа :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
Д_Д_Д
преди 13 години
Съгласен с optional, особено прогнозата за бичи пазари на акции и облигации също не ми се връзва. Все още несигурността властва и ще продължи доста време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
optional
преди 13 години
за петрол 100 долара, война в Йемен и проблеми за банките - ок. Но паритет на долара с евротоо....съмнява ме мнооого
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още