IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НОИ иска да купи сграда в покрайнините на Пазарджик срещу 1 150 евро/кв.м

Решението за сделката ще бъде гледано днес, НОИ планира да купи и ресторант в Пазарджик, който да преустрои в склад

13:18 | 04.11.10 г. 13
<p>Сградата, която НОИ планира да купи. Източник: Investor.bg</p>

Сградата, която НОИ планира да купи. Източник: Investor.bg

НОИ иска да купи сграда в Пазарджик срещу 1 150 евро/кв.м за общо 1,45 млн. евро, с доплащане от 38 хил. евро за земята. Целта е зданието да се използва за офис на РУСО-Пазарджик, показва финансов анализ към проекторешение на НОИ, с който Investor.bg разполага.

Също така НОИ планира да купи помещение в съседство с тази сграда, понастоящем ресторант за сумата от 933 057 лв. Цената на квадратен метър от ресторанта е 2070 лв. Той ще бъде преустроен в склад. Имотите са в парцел, бивша собственост на Инжстрой ООД.

Investor.bg притежава снимки на сградата и ресторанта, които НОИ планира да купи. Те се намират на бул. "Христо Ботев" 61, който отделя жилищните квартали от индустриалните зони в покрайнините на града. Решението за покупката ще се гледа на днешно заседание на НОИ.

Документът, с който се предлага покупката, носещ името "Финансов анализ на предлаганите за закупуване сгради в гр. Пазарджик" е едва 1 страница. С размери от по 1-2 страници са и проекторешенията, правният анализ и всички други документи по сделките.

Националният осигурителен институт няма да си купува сграда, е заявил в предаването "Тази сутрин" по bTV социалният министър Тотю Младенов, след като общинският съветник Владимир Каролев изнесе по-рано в същото предаване информация, че на днешното заседание на Надзорния съвет на НОИ трябва да бъде взето подобно решение.

Публикуваме и фотогалерия с лъскавите и старите офиси на НОИ в страната, голяма част от които придобити в последните години, например сградата на РУСО-Плевен.

Като оправдание за покупката на сградата и ресторанта в Пазарджик НОИ изтъква нуждата си от архивохранилище за Южна България и неуспеха в намирането на държавен имот за тази цел.

Фотогалерията можете да прегледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 0 rate down comment 0
reostat
преди 13 години
Боико Борисов бивша мутра и как искате да командва бе хора наглост било я стига че рекет с молене има ли я бързо се надупваите и парите в пенсиония фонд и внимаваите сметка ще държите на вашите деца
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 0
Didkata
преди 13 години
При 10% доходност (колкото всеки инвеститор би търсил в момента), това означава около 9 евро наем на месец примерно. За толкова пари можеш да наемеш офис клас А на жълтите павета. Безсрамие. Въпреки това, добре е, че има някаква прозрачност. Щото не е ясно примерно на колко УПФ Доверие отдава под наем офиси на ПОД Доверие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 0
bertram
преди 13 години
И тези са седнали да ми обесняват как ще управпяват парите по-добре от ПФ. То бива бива наглост, но чак таквава...безобразие. В момента за такива пари могат да купят нова бизнес сграда в София с качество на изпълнение в пъти на над показаното на снимката. Дано да се стреснат от медиите и това да не мине. 100% - тово безобразие и наглостпир по време на чума
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 2
hellwitch
преди 13 години
Trqbvat uvolneniq po tozi slu4aj vednaga!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 2
viktorio
преди 13 години
Мръсни, гадни български корумпирани ***. Направо ми се повръща от вас. Срам. Срам. Срам !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 1
p04ceu
преди 13 години
construction cost-a или строителната себестойност на чисто нов, перфектен климатизиран склад, с датчици за контрол на темперетура, влажност на въздуха, видеонаблюдение и т.н. е около 350-400 евро/кв.м. Цената на земята в Пазарджик не би следвало да надвишава 40 евро/кв.м. Дори да добавим цена на заемен капитал и други "меки" разходи плюс печалба на инвеститор, пазарната стойност на подобна сделка не надхвърля 550 евро/кв.м, което е два пъти по-ниско от предложението.Каква лапачка са си били нагласили в НОИ-ската комисия само... добре, че Каролев им развали масрафа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 1
Nabludatel777
преди 13 години
Имало 1,8 милиарда дефицит??? еми как въобще нещо има в НОИ ?! То цяло чудо?! Аме не да се откажат от сделката , а тая как дето е прави на директорка да си взима багажа и да се маха в гори тилилейски!!! Баси корупционната схема...очевадна!!! Това да не е първа линия на морето бе ей хайрсъзии!!! На тоя глад да преявате е те това не мога да го разберем...??? Не може да има пари ФЕД да печата за НОИ пак няма да им стигнат на тея .... да не вземе да ме изтрият за нецензурни думи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 1
Lo_Ridah
преди 13 години
Мисля да си продам колата на НОИ - 10 годишен дизелов хечбек. Дали ще ми дадат 300 000 евро ? Айде 275 000 от мен да мине...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 1
betz
преди 13 години
Допреди само няколко дни целият министерски съвет (с изключение на Трайков) се надпреварваше публично да обяснява, че активите на професионалните фондове ще се управляват по-добре и ефективно от НОИ защото имали едва ли не дългогодишен супермегаопит в управление на активи ....дааааа, ей на това му викам аз ефективно управление за пример и подражание..плащаш САМО 1150 Евро за кв/м в "световноизвестната" индустриална зона на Пазарджик, че и ресторантче в съседство за 1058 Евро за кв/м за да си го преустроиш в склад както се вижда по-горе .... при положение че реално погледнато в момента в близки до центъра квартали на София могат да бъдат намерени по-добри предложения за цена на кв/м? Питам къде е Христинчето Митрева??..да излезе публично и да обясни как тези покупчици се вписват в нейната визия и във визията на НОИ за перфектно управление на НАШИТЕ пари и как решения за милиони се взимат на базата на един единствен хвърчащ лист наречен "Финансов анализ на незнам какво си"??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 2
Vinetu
преди 13 години
А това с ресторанта направо ме разби!!! Заведението между другото си е доста добро и направо не разбирам как така ще го порутят да го правят склад?!?!? Лелелеее и тия хора искат парите от частните фондове за да ги управляват по-добре?!?!? Слава Богу, че Инвестора показва това нещо! Трябва да има много силен натиск върху правителството за да направят ревизия на НОИ! Бедна ми е фантазията какви неща ще излязат от там!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още