IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драмата „семейство Берлускони“ продължава

Съпругата на италианския премиер получи вилата Белведере наместо месечна издръжка от ?3,5 млн., но едва ли ще може да плаща разходите по къщата

11:01 | 13.05.10 г.
Вероника Ларио и Силвио Берлускони
Вероника Ларио и Силвио Берлускони
Тези дни стана ясно, че Силвио Берлускони ще остави на втората си съпруга разкошната вила Белведере в Макерио, където Вероника Ларио живее с трите им деца от 1989г. В замяна бившата актриса се е съгласила да намали претенциите си за месечна издръжка от 3,5 млн. евро на 300 хил. евро.

Споразумението обаче не е финализирано, защото двете страни спорят кой да поема разходите по поддръжката на вилата, пише вестник "Кориере дела сера".

Имотът струва 78 млн. евро и обхваща 120 хиляди квадратни метра. Към тях в последствие бяха прибавени още 286 хиляди квадратни метра. Разходите по управление на имението се покриват от фирмата Имобилиаре Идра. Компанията е контролирана от Долчедраго. Тази фирма е част от семейната империя на клана Берлускони. В Долчедраго мнозинството от дяловете - 99,5%, се държат от премиера Берлускони. Останалите 0,25% са в ръцете на Марина и Пиерсилвио - децата на Берлускони от първия му брак.

За поддръжката на вила Белведере през последните няколко години компанията похарчи около 20,4 млн. евро. Тези средства бяха вложени в реставрацията на имота и в облагородяването на парка му. Само за мебели е била платена сумата от 683 658 евро през последните 10 години. Сигурността на имота се е гарантираласрещу 487 хил. евро на година.

Във вила Белведере работят 20 души персонал. Годишно общата сума на заплатите им възлиза на 1,8 млн. евро.

Сред по-впечатляващите харчове във връзка с имота са 396 хил. евро, вложени през 2008г. в инсталирането на по-мощни аларми. 82 хил. евро са били похарчени за телекомуникационни услуги. 618 352 евро са били инвестирани в най-различни развлечения, организирани в имота. През 2006г. пък са били похарчени 46 500 евро за закупуването на електромобили.

Ако Вероника Ларио сама трябва да покрива подобни разходи за имението, то тя едва ли ще се справи. Още повече, че ще трябва да плаща и данъци, които никак не са малки. Затова сега двете бракоразводни страни по делото Берлускони-Ларио дискутирали оживено този въпрос. Адвокатите и на Берлускони, и на Ларио отхвърлиха обаче твърденията, изнесени в пресата, че разходите по поддръжката на вила Белведере са последен препъни камък пред освобождаването на Берлускони от брачните окови.

Адвокатката на Вероника Ларио - Мария Кристина Морели, дори подчерта, че цифрите, изнесени в пресата относно разходите по имота, били журналистически измислици.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още