IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станаха известни характеристиките на таблета на HP

Устройството ще струва по-скъпо от iPad на Apple и ще излезе до края на годината

16:32 | 06.04.10 г.
Станаха известни характеристиките на таблета на HP
Макар и неофициално характеристиките на таблета Slate, разработен от HP и Microsoft, станаха обществено достояние. Вътрешното представяне на устройството в HP, на което са били обяснени предимствата и недостатъците на Slate в сравнение с устройството на Apple iPad, излезе в сайта Engadget.
 
Според информацията Slate ще бъде оборудван с 8,9-инчов екран с резолюция 1024 на 600 пиксела и ще има процесор Intel Atom Z530 с честота от 1,6 GHz. Таблетът ще разполага и с 1 GB памет DDR2, 32 или 64 GB флаш памет (в зависимост от конфигурацията), WLAN Wi-Fi, Bluetooth, 3G и GPS приемник. Slate ще бъде снабден с две камери, разположени от двете страни на устройството.
 
На таблетът спокойно могат да се гледат HD-филми благодарение на вградената графична система Intel UMA. Устройството ще разполага с един USB-порт и слот за карти с памет SDHC и SDXC с общ максимален капацитет от 128 GB. Таблет с минимални характеристики ще струва 549 долара, а модел, оборудван с всякакви екстри, ще струва на почитателите на HP и Microsoft 599 долара.
 
Миналата седмица Apple пусна в продажба своя таблет iPad. Устройствата на HP и Apple до голяма степен са със сходни характеристики. Въпреки това iPad се предлага с 9,7-инчов екран с 1024 на 768 пиксела, оптимизиран е за уеб сърфиране и четене електронни книги. Съотношението на страните на екрана на Slate приблизително е равно на 16:9, което се използва основно при видео и компютърни игри.
 
Цената на iPad за минимална конфигурация е 499 долара, което е с 50 долара по-ниска от обявената от HP пазарна стойност.
 
Таблетът Slate бе представен от директора на Microsoft Стив Балмър през януари 2010г. Тогава Балмър демонстрира възможностите на устройството с операционната система Windows 7 и каза, че моделът ще излезе за продажба до края на годината.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още