IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайгър Уудс струва 13,5 млрд. долара на спонсорите си

Най-богатият професионален спортист донесе загуби на компаниите, които финансираха играта му

09:05 | 06.01.10 г.
Тайгър Уудс струва 13,5 млрд. долара на спонсорите си
Двама професори от САЩ се заеха да изчислят какви загуби са понесли спонсорите на голф играча Тайгър Уудс от скандала с изневярата му – щетите възлизат на повече от 13,65 млрд. долара, съобщава изданието Sydney Morning Herald.

Професорите по икономика са от университета в Калифорния и се заеха да проверят дали славата на играча оказва влияние върху акциите на фирмите, които са финансирали участията и игрите му.

„Анализите ни показаха ясно, че победите на Уудс и славата му влияят на индексите, но обратната връзка също е фактор, чийто риск трябва да се приеме“, казва Виктор Станго, професор по икономика.

Заедно с колегата си професор Кристофър Кнител двамата изследвали пазара за 13 дни след катастрофата на Уудс на 27 ноември. След инцидента няколко жени обявиха, че са имали романтична афера с играча.

В последствие Тайгър Уудс призна изневерите си и загуби голяма част от финансиранията си.

Изследването е засегнало девет от спонсорите на Уудс - Accenture, American Express, AT&T, Tiger Woods PGA Tour Golf, Gillette, Nike, Gatorade, TLC Laser Eye Centers и Golf Digest 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още