IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко печелят покойните знаменитости

Ив Сен Лоран оглавява класацията на най-богатите хора, които са напуснали вече този свят но продължават да изкарват пари от името си

14:02 | 28.10.09 г.
Колко печелят покойните знаменитости
Модният дизайнер Ив Сен Лоран е начело в класацията на списание Forbes на покойните знаменитости, които дори след смъртта си продължават да "правят" пари, предаде Reuters.

В деветата годишна класация на изданието починалият през 2008 година Ив Сен Лоран, смятан за един от най-великите дизайнери на 20-и век, е поставен на първо място с приходи от 350 млн. долара. Средствата са предимно от продажбата на предмети от арт колекцията на дизайнера.

Второто място е отредено на композиторите Ричард Роджърс и Оскар Хамърстийн, които са "спечелили" 235 милиона долара.

Починалият преди четири месеца Крал на попа Майкъл Джексън е трети с 90 млн. долара. "Джексън ще продължи да "печели" милиони долари на година, тъй като притежава много изгодни издателски права. Към тях ще се прибавят и средства от документалния филм "This Is It", казва Мат Милър от списание Forbes.

На четвърто място в годишната класация е Елвис Пресли с 55 млн. долара.

Тази година заради новите имена в списъка не са включени фигурирали през изминалите години имена на печеливши покойни знаменитости като Мерилин Монро и Джеймс Дийн.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още