IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколад с камилско мляко – скоро по целия свят

Дубайска компания предлага нов вид шоколад, продуктът ще е онлайн до месец

16:37 | 21.07.09 г.
Шоколад с камилско мляко – скоро по целия свят

Al Nassma – дубайска компания производител на шоколад с камилско мляко, е в преговори за разширяване на арабския, европейския, японския и американския пазари, съобщи генералният управител на компанията Мартин Ван Алмсик, цитиран от Reuters.


Компанията от Обединените арабски емирства планира да навлезе първо в Саудитска Арабия, последвани от Бахрейн, Катар, Кувейт и САЩ през следващите няколко месеца.

 

Al Nassma е и в преговори с британския департамент на магазините Harrods и базираната в Сан Франциско Chocolate Covered за продажба на продуктите си.

 

Основана официално през октомври минала година от дубаеца Шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактоум, фирмата си е поставила за цел да произвежда годишно по 100 тона висококачествен шоколад от камилско мляко.

 

Съвместно с австрийския производител на шоколад Manner, дубайската компания използва база и машини, разположени в Дубай.

 

Фирмата разполага с 3 000 камили в собствена ферма в Дубай и продава продукцията си както в магазин, който е в непосредствена близост до фермата, така и в луксозни хотели и със съдействието на частни авиолинии. Плановете на компанията включват пускане на продукта онлайн до месец.

 

Al Nassma планира отваряне на втори магазин в Обединените арабски емирства и е в преговори с мениджърите на един от големите молове в Дубай.

 

Целта ни е да се превърнем в Godiva (известен белгийски производител на шоколад, бел. ред.) на Средния изток”, казва Ван Алмсик. „Продуктите ни са свръхлуксозни, ето защо няма как да се продават в супермаркетите. Плановете ни включват магазин във всеки мол във всеки град на ОАЕ.”

Al Nassma ще се възползват и от възможността да открият магазин в Япония, където търсенето на подобни продукти е високо.

 

Всички шоколадови изделия на фирмата се произвеждат без консерванти или химически добавки, с богат избор от местни подправки, ядки и мед.

 

Камилското мляко е доказано по-здравословен продукт от кравето, съдържа пет пъти повече витамин С, по-малко мазнини и лактоза и повече инсулин, превръщайки изделията в добра алтернатива за диабетиците.

 

Цената на една опаковка от 18 шоколадчета с карамелизирани ядки е 135 дирхама (около 81 долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още