IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва принудително изпълнение срещу Ален Мак

Кредиторите на дружеството се съмняват в източване

17:14 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Започва принудително изпълнение срещу Ален Мак

Облигационерите от втората емисия на Ален Мак АД са упълномощили ОББ АД, като довереник по емисията, да предприеме всички необходими действия за удовлетворяването на просрочените им вземания в пълен размер.

Става въпрос за 592 хил. евро главница и близо 7 хил. евро лихви, както и законовите лихви за забава плюс разходите по изпълнителните процедури, се казва в протокола от Общото събрание, проведено на 14 май, публикуван чрез БФБ.

За целта следва да се пристъпи към принудително изпълнение на всички предоставени от емитента обезпечения и по двете облигационни емисии на дружеството (с изключение на особения залог върху акциите му), при условие че облигационерите от първата емисия гласуват аналогични действия.

В двуседмичен срок от датата на събранието трябва да бъде изготвен план за действие с конкретни стъпки.

Двата заема станаха предсрочно изискуеми, след като Ален мак просрочи лихви за 121 хил. лв. по първия си облигационен заем, който е за 6,5 млн. евро.

Предвид съмненията на облигационерите за лошо водене на търговските дела на Ален Мак е било възложено на ОББ да проучи и изиска от емитента информация относно прилаганите схеми за дистрибуция на готовата му продукция в страната и за износ за периода на облигационния заем.

Съмненията включват увреждане интересите на облигационерите чрез неизгодни за емитента сделки със свързани лица.

През март облигационерите по двете емисии на дружеството решиха да търсят потенциални инвеститори в Ален мак. Тогава те се разбраха още да не се пристъпва към изпълнение върху търговските марки и имотите на дружеството.

Беше внесена молба по откриване на производство по несъстоятелност, която, както става ясно от протокола на събранието, междувременно е била отхвърлена от първоинстанционния съд (Окръжен съд – Пловдив).

Свързани компании:

Ален мак АД облигации втора емисия(9E7B)

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още