IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пакистан блокира Facebook заради състезание за рисунка на пророка Мохамед

Със съдебно решение достъпът до сайта е блокиран до 31 май, състезанието трябва да се проведе на 20 май

22:14 | 19.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пакистан блокира Facebook заради състезание за рисунка на пророка Мохамед

Пакистанските власти са наредили на доставчиците на интернет услуги в страната да блокират достъпа до социалната мрежа Facebook заради онлайн състезание за рисунка на пророка Мохамед, предаде Ройтерс.

Заповедта е вследствие на съдебно решение, с което временно се забранява достъпа до Facebook в страната, след като пакистански медии съобщиха, че състезанието ще се състои на 20 май. Забраната на съда е за блокиране на достъпа до 31 май.

Освен това съдът е наредил на външното министерство да разследва защо се провежда такова състезание.

На страницата на състезанието във Facebook създателите й посочват, че го организират в отговор на публикации на блогъри мюсюлмани, които „предупредиха“ авторите на популярното телевизионно шоу South Park заради наскоро излъчен епизод, в който Мохамед се появява в костюм на мечка.

През 2007 г. Пакистан блокира сайта за споделяне на видеосъдържание YouTube за около година с мотива, че в него има видеоклипове, които не отговарят на ислямските закони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още