IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират 440 млн. лв. във вятърен парк в област Добрич

Проектът ще получи сертификат за инвестиция клас А заедно със завод за тръби в Ботевград на Пайплайф България

11:52 | 29.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестират 440 млн. лв. във вятърен парк в област Добрич

Общо 440 млн. лв. ще инвестира компанията „ИВЦ България ВП 5“ ЕООД в проекта си „Вятърен парк Лозенец“ в община Крушари (област Добрич), за което днес ще получи сертификат за инвестиция клас „А“, съобщиха от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

По проекта ще бъде изграден ветроенергиен парк с мощност 140 MW върху терени под аренда до селата Лозенец, Земенци и Загорци. Броят на ветрогенераторите ще е 59. Прогнозата за годишния добив на електроенергия е 350 хил. MWh.

Предвижда се проектът да бъде завършен в началото на 2013 г. В процеса на проектиране, строителство и експлоатация ще бъдат открити 16 нови работни места. Проектът се финансира от собствени средства на компанията и от банкови кредити.

Сертификат за инвестиция клас „А“ ще получи днес и „Пайплайф България“ ЕООД за проект за завод за пластмасови тръби в Ботевград. Това ще е 30-ата производствена единица за компанията майка Pipelife. Първите две линии на завода ще заработят следващия месец.

Инвестицията в ботевградския завод е в размер на 32,4 млн. евро. Той ще произвежда разнообразен асортимент тръби за канализацията, водния транспорт, газоснабдяването, за сградни инсталации и енергиен пренос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още