IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без приходи и история Алфа България иска да набере 15 млн. лв. чрез борсата

Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани акции за 1 млн. лв.

17:38 | 27.04.10 г.
Без приходи и история Алфа България иска да набере 15 млн. лв. чрез борсата

Алфа България АД стартира процедура за увеличение на капитала си с 15 млн. акции, всяка с номинал 1 лв., като правата за придобиването им ще се търгуват от 5 май 2010 г., съобщи БФБ-София.

В момента Алфа България АД има скромния капитал от 50 хил. лв., или 300 пъти по-малко капитала, който иска да набере. Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат привлечени 1 млн. лв.

Емисионната стойност на акция е 1 лв., а правата ще се търгуват до 18 май 2010 г., като на 28 май ще се проведе аукцион за неизползваните права.

Проспектът на дружеството показва загуба от хиляда лева за деветмесечието на 2009 г. и нула приходи от продажби. Дружеството е новоучредено, регистрирано на 9 септември 2009 г.

В проспекта на Алфа България АД се казва „ ..... се цели постепенно инвестиционната общност да се запознае с дейността и перспективите за развитие на дружеството, дружеството да придобие по-голяма популярност сред обществото като цяло и по този начин да улесни набирането на допълнителен капитал от широк кръг инвеститори в бъдеще. Рискът, свързан с нови дружества ще отпадне, когато инвестиционната общност е проследила развитието на дружеството от създаването му до момента на необходимост от свежи ресурси.“

Дружеството планира да осъществява дейност, свързана с недвижимите имоти, по точно покупко-продажба, отдаване под наем, поддръжка и други свързани.

Акционер с 99,99% в капитала на дружеството е „М И С Проекти” ЕООД. Изпълнителен директор е Евгени Найденов, председател на Съвета на директорите е Стефан Гугушев, а заместник-председател Елена Ненова.

Свързани компании:

Алфа България АД(ALFB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още