IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондовете за дялови инвестиции в имоти набрали $9,8 млрд. през тримесечието

Привлечените средства остават под 10 млрд. долара три поредни тримесечия

10:22 | 21.04.10 г.
Фондовете за дялови инвестиции в имоти набрали $9,8 млрд. през тримесечието

Фондовете за дялови инвестиции в недвижими имоти са привлекли 9,8 млрд. долара в глобален мащаб през първото тримесечие на 2010 г., което е спад от 37,5% на годишна база, а набирането на средства в краткосрочен план остава затруднено заради ситуацията в сектора, сочи проучване, цитирано от Ройтерс.

Привлечените средства остават под 10 млрд. долара три поредни тримесечия, след като преди това намаляха наполовина до 20 млрд. долара през третото тримесечие на 2008 г., разкрива проучването на консултантската компания Preqin.

Освен това набирането на капитал отнема по-дълго време. Фондовете, които са финализирали привличането на средства през първото тримесечие, са се задържали на пазара средно 18,8 месеца, спрямо 18,2 месеца за цялата 2009 г. и 12,6 месеца за 2008 г., сочи още проучването.

„Набирането на капитал ще остане предизвикателство и въпреки че някои фирми ще затворят успешно фондовете си в идните месеци, инвеститорите ще искат да видят повече печалби при излизането от инвестициите и стабилизиране на цените на имотите, преди условията да се подобрят значително“, коментира Андрю Мойлан, мениджър на отдела за данни от сектора на имотите в Preqin.

Въпреки това повечето инвеститори са посочили, че ще бъдат по-активни през 2010 г. в сравнение с 2009 г., допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още