IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RBS с рекордна глоба от 28,6 млн. лири заради изтичане на информация

Банката е предоставяла поверителна информация за лихвените проценти по своите кредити на своя конкурент Barclays

18:03 | 30.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
RBS с рекордна глоба от 28,6 млн. лири заради изтичане на информация

Британската банка Royal Bank of Scotland (RBS) е била глобена с 28,6 млн. лири, което е рекордна глоба за финансова компания във Великобритания, предаде Bloomberg. 

Предоставянето на поверителна информация на втората по големина британска банка Barclays, която е свързана с ценообразуването на кредити, е причина за наложената от регулаторните органи глоба.

Двама служители на RBS са разкривали пред Barclays в периода от октомври 2007 г. до февруари 2008 г. какви ще бъдат лихвените проценти по заемите, които RBS отпуска на фирми, предоставящи различни професионални услуги, в това число счетоводни къщи, адвокатски кантори и агенции за недвижими имоти.

Barclays вероятно ще се размине с глобата, защото сама е предоставила на антитръстовите регулаторни органи в страната информация за случая, който се разследва от регулаторните органи за защита на конкуренцията.

Глобата ще бъде тежък удар за RBS, която продава активно свои активи през последната година и заздравява капиталовата си база, след като получи 45,5 млрд. лири спасителна финансова помощ от британското правителство.

Първоначалният размер на глобата е бил по-голям от 33,6 млн. лири, но в последствие е намален заради сътрудничеството от страната на RBS по време на разследването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още