IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителният бизнес в Румъния недоволен от планираните инвестиции в сектора

Министърът на туризма Елена Удреа обещава проектите да започнат тази година и казва, че „ще продължат неограничен период“

11:11 | 05.03.10 г.
Строителният бизнес в Румъния недоволен от планираните инвестиции в сектора

Собствениците на бизнес в строителния сектор в Румъния са на мнение, че инвестиционните проекти на румънското министерство на регионалното развитие и туризма – изграждането на 100 хил. жилища за млади хора, 25 хил. жилища в провинцията и ремонтирането на 10 хил. пътища в страната - са твърде скромни и малко на брой, за да съживят строителния пазари.

Те смятат също, че началото им не е сигурно. В отговор министърът на туризма Елена Удреа казва, че проектите ще започнат тази година и „ще продължат неограничен период“.

„Самата аз не съм доволна от това как и колко се строи в Румъния и искаме да направим повече, що се отнася до инвестициите, затова съм тук, искам да строим повече и по-добре“, заявява Удреа по време на семинар в партньорство с асоциацията на собствениците на строителни компании и AdePlast, цитирана от и Ziarul Financiar.

Строителният пазар в страната е на стойност от 12 млрд. евро на година, което е равно на 10% от брутния й вътрешен продукт.

Потреблението на цимент в Румъния се е понижило с 27,8% миналата година до 7,8 млн. тона, докато търсенето на топлоизолационни услуги се е свило с над 50%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още