IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на Japan Airlines реши да поиска защита от фалит

Решението беше очаквано, oбявяването на фалит ще бъде последвано незабавно от план за преструктуриране

10:00 | 19.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ръководството на Japan Airlines реши да поиска защита от фалит

Ръководството на японския авиопревозвач Japan Airlines е взело решение да подаде молба за защита от фалит, съобщи агенция Kyodo, позовавайки се на анонимен източник от компанията.

Решението беше очаквано. Фалитът на превозвача, който има задължения от 1,5 трлн. йени (165 млн. долара) към ноември, ще бъде запомнен като един от най-големите в корпоративната история на страната.

Обявяването на фалит ще бъде последвано незабавно от план за преструктуриране, изготвен от корпоративна организация, подкрепена от правителството, според съобщения в медиите.

По време на вчерашната сесия акциите на превозвача, които загубиха над 90% от стойността през последната седмица, паднаха с 25 на сто до 6 йени. Към момента книжата на компанията се търгуват на ниво от 5 йени.

Планът за преструктуриране предвижда съкращаване на около 15 600 работни места, което е една трета от работната сила на компанията, както и намаляване на броя на полетите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още