IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Като едно време: Фонд за имоти в България с емисия на акции в Лондон

Нетната стойност на привлечения капитал е 940 хил. евро

17:15 | 18.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Като едно време: Фонд за имоти в България с емисия на акции в Лондон

Инвестиционният фонд Sofia Property Fund Limited, бившият Lewis Charles Sofia Property Fund, привлече 1,05 млн. евро чрез издаването на 18,7 млн. акции, с което осъществи една от малкото емисии на ценни книжа сред компаниите за имоти с дейност у нас през 2009 г.

Емисионната стойност на книжата на фонда, който се търгува на Лондонската борса, е 5 пенса на акция. Емисията е била пласирана сред институционални инвеститори, част от които са и настоящи акционери на компанията.

Фондът ще подаде заявление за регистрация на емисията на Лондонската борса, което се очаква да стане на 22 декември. Търговията с новите книжа ще стартира веднага след това.

Нетната стойност на привлечения капитал е 940 хил. евро.

Фондът търсеше различни варианти за осигуряване на работен капитал, сред които възможна емисия на капитал и продажба на активи.

Със средствата компанията се очаква да върне депозита, платен за имоти, за които преди това е била подписана опция за закупуване с Buysell LLC. Наред с това компания ще покрие нуждите си от оборотен капитал във връзка с дейността си, както и плащането на данъци върху имоти у нас.

По думите на Чарлс Бъртън, председател на фонда, 2010 г. „ще бъде повратна точка“ за компанията.

По-рано тази година фондът обяви, че ще спре работата по някои от проектите си у нас, включително ваканционния комплекс Crystal Vale в Говедарци.

Наскоро стана ясно, че един от партньорите на Sofia Property е подал иск за несъстоятелност на българското подразделение на фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още