IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свалиха цените на имотите на Мадоф след двумесечен престой на пазара

Мезонетът в Манхатън вече е с 1 млн. долара по-евтин, а цената на вилата във Флорида е свалена със 7%

14:48 | 12.11.09 г.
Свалиха цените на имотите на Мадоф след двумесечен престой на пазара

Офертните цени за две жилища на Бърнард Мадоф - в Манхатън и в Палм Бийч във Флорида, бяха намалени, след като престояха около два месеца на пазара, съобщи Ройтерс. Мадоф излежава 150-годишна присъда в затвора заради организирането на финансова пирамида.

Мезонетът в Манхатън с площ около 370 кв. м вече се предлага за 8,9 млн. долара, с 10% по-малко от първоначално исканите 9,9 млн. долара. Посредник е Sotheby's International Realty.

Цената на вилата в Палм Бийч с площ над 800 кв. м е намалена със 7% до 7,9 млн. долара от 8,49 млн. Брокер е Corcoran Group.

За разлика от тези два имота, крайбрежната вила на Мадоф в Лонг Айлънд беше продадена две седмици, след като беше обявена за продажба. Тя донесе 9,41 млн. долара – повече от исканите 8,75 млн., и също се предлагаше от Corcoran. Според Wall Street Journal купувач е Стивън Рот, председател на Vornado Realty Trust.

Самият Мадоф беше оценил апартамента в Манхатън на 7 млн. долара, а вилата в Палм Бийч - на 11 млн.

Постъпленията от продажбите са предназначени за компенсации на измамените от схемата на Понци, организирана от Мадоф, която е за около 65 млрд. долара.

Ървин Пикард, който отговаря за ликвидацията на инвестиционната компания на Мадоф, заяви миналия месец, че е възстановил 1,4 млрд. долара от активите на Мадоф. Това е едва 7% от загубите на инвеститорите в размер на 21,2 млрд. долара, които той е установил.

За тази събота е планиран търг в Манхатън на вещи на Мадоф и съпругата му Рут, сред които часовници Rolex и чанти Hermes и Prada. Очакват се постъпления в размер на поне няколкостотин хиляди долара и те също ще отидат за компенсации на измамените.

Как изглежда отвътре луксозният мезонет в Манхатън може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още