IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гамакабел ще кандидатства за кредит за 10 млн. евро

Кредитът е предназначен за оборотни и инвестиционни средства

15:00 | 14.07.09 г.
Гамакабел ще кандидатства за кредит за 10 млн. евро

Гамакабел АД ще кандидатства пред Първа инвестиционна банка АД за отпускане на рамков кредит в размер на 10 млн. евро за срок от 10 години, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

По решението ще се гласува на Общо събрание на акционерите, насрочено за 1 септември.

Кредитът е предназначен за оборотни и инвестиционни средства, като за неговото обезпечение се предвижда да се учреди особен залог върху търговското предприятие на дружеството.

Съгласно проекта за решение на насроченото ОСА, решението на редовното годишно Общо събрание на акционерите от 30 октомври 2007 г. при същите параметри ще се счита отпаднало.

Към края на март Гамакабел има задължения по получени дългосрочни заеми от банки в размер на 9,84 млн. лв. Собственият капитал на дружеството е 10 млн. лв., а общите активи възлизат на 28,8 млн. лв.

Първото тримесечие на годината донесе спад на продажбите на Гамакабел от 43 на сто до 6,333 млн. лв. и увеличение на загубата до 806 хил. лв. от 97 хил. лв. година по-рано.

Гамакабел произвежда широка гама от изолирани проводници и кабели с медни токопроводими жила и изолации и обвивки от полиетилен и поливинилхлорид и неизолирани медни проводници.

69% от продукцията на дружеството се реализира на вътрешния пазар, 31% - на външния. Основни клиенти на продуктите за износ са фирми от Германия, Австрия и Финландия.

Днес нямаше сделки с книжата на Гамакабел.

Свързани компании:

Гамакабел АД(4GA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още