IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриват защитно съоръжение на бреговата ивица между Албена и Балчик

Съоръжението е каменно-насипно и е с обща дължина 2611 метра

17:05 | 26.06.09 г.
Откриват защитно съоръжение на бреговата ивица между Албена и Балчик

На 30 юни ще бъде открито “Брегозащитно съоръжение дамба Албена – Балчик”, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Съоръжението е каменно-насипно и ще защитава бреговата ивица в участъка между курортен комплекс „Албена” и Балчик.

Обектът е с обща дължина 2611 метра, от които 1609 м новоизградена дамба и 1002 м възстановяване на частично построена дига. Чрез изпълнението на предвидените съоръжения се спират абразионните процеси в крайбрежната ивица в района на Балчик и се създава допълнителна зона за отдих.

Дамбата е изпълнена в рамките на „Проект България – защита на речните и морски брегове от ерозията и абразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси” и е финансирана чрез държавно гарантиран заем от Европейската Инвестиционна Банка.

Строителните работи са на стойност 4,2 млн. евро, а строителният надзор – 85 хил. евро.

Изпълнител на обекта е консорциум „СВ – Балчик” - София с водещ партньор „Станилов” ЕООД. Проектант е „Геозащита” ЕООД - Варна, а консултант - “Рутекс” ООД - София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още