IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на климатици у нас компенсират спада за гръцката Alpha Grissin

Alpha Grissin, която има и редица проекти за имоти у нас, е решила да замрази повечето от проектите си в сектора, с изключение на проект в Полша

17:11 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на климатици у нас компенсират спада за гръцката Alpha Grissin

Гръцката група от компании Alpha Grissin, която развива различни дейности в България, разчита на продажбите на климатици у нас, за да компенсират спада в сектора, съобщават гръцките медии.

Според компанията консолидираните продажби на групата за първото тримесечие се очаква да регистрират слаб спад от порядъка на 7,5%. По-специално значително понижение се очаква в продажбите на климатици, тъй като секторът е отчел голямо забавяне. Въпреки това този спад ще бъде компенсиран от продажбите на климатици в България, които се очаква да се покачат със 150% на годишна база, казват от компанията.

Alpha Grissin, която у нас освен в технологичния сектор има дейност и на пазара на имоти, е решила да замрази повечето от проектите си в сектора на имоти, с изключение на проект в Краков, който се планира да бъде завършен през 2010 г. Той предвижда изграждането на жилищен комплекс с 453 апартамента, спа център и магазини. За него компанията работи в сътрудничество с EFG Eurobank в Полша, която предоставя до 100% финансиране на купувачите, пише Naftemporiki.

У нас компанията има жилищни проекти в столичните квартали Драгалевци, Витоша и в Студентски град. Тя има и проект за логистичен център във Враждебна.

Потърсени от Investor.bg от компанията не предоставиха информация дали плановете ще засегнат и проектите й у нас.

Компанията е предприела редица мерки за преструктуриране, които целят намаляване на разходите й с 20% тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още