IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ebay планира IPO на Skype

Очаква се Skype да стане публична през първата половина на 2010 година

09:16 | 15.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ebay планира IPO на Skype

Компанията за онлайн търгове eBay планира да листне за публична търговия мрежата за интернет комуникация Skype. Очаква се това да се случи през първата половина на следващата година, предава ВВС.

От eBay заявяват желание да се разделят със Skype, тъй като това е „прекрасна самостоятелна компания“, но притежава „ограничени възможности за синергия“ с основния бизнес на eBay.

Компанията за онлайн аукциони придоби Skype за 2,6 млрд. долара през октомври 2005 година. Тогава мнозина анализатори обявиха, че сделката е осъществена на прекалено висока цена, припомнят от ВВС.

Според еBay листването на Skype би могло да доведе до „максимизиране на потенциала на компанията“. До момента обаче не се споменават никакви подробности относно намеренията за превръщането на компанията в публична.

Към момента абонатите на Skype по целия свят са 405 млн. души, при положение че преди придобиването от eBay техният брой е бил 53 млн. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още