IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3ts Cisco Fund купи дял от 16,77% от Инвестор.БГ

Сумата по сделката е 2,49 млн. лв.

09:46 | 09.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
3ts Cisco Fund купи дял от 16,77% от Инвестор.БГ

3TS Cisco Growth Fund инвестира в края на миналата седмица в българската интернет компания Инвестор.БГ АД, съобщиха днес от фонда. Придобит е дял от 16,77% от капитала на компанията срещу 2,49 млн. лв.

Фондът се управлява от 3TS Capital Partners, като целта на компанията и на купувача са да окажат активна подкрепа на Инвестор.БГ АД и да предоставят нови възможности за развитието на групата.

„3TS Cisco Growth Fund се фокусира върху инвестиции в малки и средни компании от Централна и Източна Европа, заети в сектора на технологиите, медиите и комуникациите. Зад фонда стоят водещи инвеститори като Cisco Systems, Inc и и 3TS Capital Partners. Убедени сме, че българският пазар като цяло и онлайн медийният сектор в частност притежават голям потенциал за развитие. Компанията Инвестор.БГ е много добре позиционирана на пазара, ползва се с отлична репутация и разполага с много способен мениджърски екип. В нея виждаме една отлична възможност“, каза Йозеф Кьовер, директор Инвестиции на 3TS Capital Partners.

„Сделката е знакова от гледна точка на това, че в условията на световна финансова криза реномиран партньор като 3TS Capital Partners демонстрира вяра в българския пазар. Надяваме се това да е сигнал за инвеститорите, че капиталовият пазар в страната е станал отново привлекателен“, коментира Любомир Леков, изпълнителен директор на интернет компанията.

3TS Cisco Growth Fund е съвместна инициатива на Cisco и 3TS Capital Partners, стартирала през 2007 г. Представлява стратегически инструмент в глобалните инвестиционни портфейли на компаниите и цели да подкрепи технологичните иновации в страните от Централна и Източна Европа.

Инвестор.БГ АД е интернет компания, основана през 2000 г. През юли 2004 г. групата реализира първото за интернет компания в Централна и Източна Европа първично публично предлагане на акции (IPO), привличайки над един милион лева. IPO-то е и първото въобще, реализирано в България. Дружеството е листвано на Българската фондова борса с код (IBG/4IN) и към момента в портфолиото му включват шестнадесет продукта в основните сегменти на българското интернет пространство – медии, онлайн услуги, социални общности. Това са сайтовете Investor.bg, Dnes.bg, Tialoto.bg, Automedia.bg, Gol.bg, Zip.bg, Blog.bg, Rss.bg, Nasamnatam.com, Teenproblem.net, Puls.bg, Mp3.bg, Snimka.bg, Aha.bg, Start.bg и Rabota.bg, достигащи до повече от 50% от българската аудитория (по данни на Gemius). 

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още