IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистерството отлага таксата за найлоновите торбички

Таксата би натоварила бизнеса в сегашната ситуация на фона на съществуващия риск от закриване на мощности и съкращаване на работни места

12:09 | 16.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Екоминистерството отлага таксата за найлоновите торбички

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отлага приемането на такса за полиетиленови торбички заради влошената икономическа ситуация, породена от финансовата криза. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

МОСВ предвиждаше да бъде въведена продуктова такса за полиетиленовите торбички с цел намаляване на тяхната употреба. Отчитало се обаче, че това би натоварило бизнеса в сегашната ситуация на фона на съществуващия риск от закриване на мощности и съкращаване на работни места. По тази причина се отлага въвеждането на таксата, се казва още в съобщението.

Същевременно се подготвят промени в Закона за управление на отпадъците, които предвиждат други мерки за намаляване на употребата на найлоновите торбички. Ще бъде предложен преходен период за въвеждането им с цел съобразяване с икономическата ситуация в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още