IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът за имоти Atlas Estates обмисля делистване от Лондонската борса

Компанията, която се търгува и на Варшавската борса, смята, че нейната ликвидност ще бъде подобрена чрез консолидацията на търговията й на една борса

10:26 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът за имоти Atlas Estates обмисля делистване от Лондонската борса

Инвестиционният фонд за имоти Atlas Estates Limited, който миналата година стъпи на пазара в България, съобщи, че обмисля предложение за делистване на акциите си от Лондонската борса.

Компанията, която се търгува също и на Варшавската борса, смята, че нейната ликвидност ще бъде подобрена чрез консолидацията на търговията на книжата й на Варшавската борса, което ще доведе и до значително намаление на разходите.

Акционерите на фонда ще гласуват предложението на извънредно общо събрание, което ще се проведе на 30 декември.

От Atlas Estates казват, че ликвидността на книжата на Лондонската борса е много ниска, което прави привличането на институционални инвеститори много трудно “особено в настоящата ситуация в икономиката и на фондовите пазари”.

“Също така директорите вярват, че инвестиционната общност в Централна и Източна Европа разбира и оценява по-добре дейността на компанията, нейните инвестиции и способности и ние осъзнаваме, че за в бъдеще това може да има ефект върху привличането на средства”, се казва в съобщението до акционерите.

Миналия октомври компанията купи офис сграда в центъра на София за 7,3 млн. евро. В началото на тази година тя съобщи, че проучва потенциални инвестиции в България на обща стойност 215 млн. евро .

Наред със сградата в България Atlas Estates притежава жилищни, офис проекти и хотели в Полша, Румъния, Словакия и Унгария.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още