IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестират 26 млн. евро в жилищния комплекс Lagera Tulip в столицата

За над 30% от апартаментите в комплекса вече има сключени сделки

17:26 | 30.10.08 г.
Lagera Tulip в момента (горе) и визуализация. Снимки: Investor.bg и AFI Europe
Lagera Tulip в момента (горе) и визуализация. Снимки: Investor.bg и AFI Europe

26 млн. евро инвестира AFI Europe Bulgaria в изграждането на жилищния комплекс от затворен тип Lagera Tulip в столичния квартал Лагера. Проектът предвижда построяването на общо 248 апартамента и студиа.

За над 30% от апартаментите в комплекса вече има сключени сделки, като продажбите са стартирали в началото на 2008 г., съобщиха при представянето на мострен апартамент от комплекса днес инвеститорите.

„Надяваме се още преди проектът да бъде окончателно завършен през следващата година да бъдат продадени почти всички апартаменти“, коментира пред Investor.bg Шимон Бен Хамо, главен изпълнителен директор на компанията. По думите му продажбите в обекта не са засегнати от глобалната криза.

Мостреният апартамент е с площ около 80 кв. м, като се предлагат апартаменти с една, две и повече спални, разказа още Хамо. Апартаментите се продават напълно обзаведени.

Комплексът е разположен върху площ от 16 дка, като общата разгъната застроена площ е над 30 хил. кв. м. Предвидени са още над 200 паркоместа, търговски площи, детска градина, фитнес и градина.

В момента компанията работи по проектирането на още един жилищен проект в София в кв. Малинова долина, който ще се реализира върху терен от 40 дка. Това е третият й жилищен проект в столицата.

Първата й инвестиция – Vitosha Tulip, е в размер на 16 млн. евро и включва изграждането на жилищен комплекс от затворен тип с общо 10 сгради със 114 апартамента. Планира се проектът да бъде пуснат в експлоатация през април 2009 г.

Компанията работи не само в жилищния сегмент, като в момента подготвя изграждането на логистичен парк в Пловдив, който ще има отдаваема площ от 148 хил. кв. м.

Иначе най-голямата й инвестиция в България засега е придобиването на Business Park Varna за 76,5 млн. евро. В момента там се строи сграда 8. Общата стойност на проекта след приключването на строителството ще надхвърли 200 млн. евро по информация от инвеститора.

AFI Europe Bulgaria е част от AFI Europe N.V, която пък е дъщерна компания на израелската AFI Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още