IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Получаваме над 41 млн. евро по два меморандума

Със средствата ще се подкрепят проекти в областта на околната среда, енергетиката и енергийната ефективност и др.

17:51 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Получаваме над 41 млн. евро по два меморандума
Министърът на финансите Пламен Орешарски подписа днес два меморандума, по които България ще получи общо 41,5 млн. евро, съобщиха от Министерство на финансите.

Първият документ е „Меморандум за разбирателство относно изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство” между България и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, а вторият - „Меморандум за разбирателство относно изпълнението на Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие” между България и Норвегия.

Съгласно меморандумите България ще получи 21,5 млн. евро по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и 20 млн. евро по Норвежка програма за сътрудничество.

С тези средства ще се подкрепят проекти в областта на околната среда, енергетиката и енергийната ефективност, опазването на европейското културно наследство, развитието на човешките ресурси, здравеопазването и грижата за децата, прилагането на достиженията на правото от Шенген и устойчивото производство.

Меморандумите за разбирателство се прилагат от датата на подписването им от министъра на финансите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още