IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шотландската Miller Developments купи Мол Варна за 120 млн. евро

Планира се новият мол да отвори врати след по-малко от 6 месеца

16:53 | 24.09.07 г.
Шотландската Miller Developments купи Мол Варна за 120 млн. евро
Шотландската компания Miller Developments, част от Miller Group, финализира сделката за покупката на Мол Варна за 120 млн. евро, съобщиха от консултантската компания Forton International, консултант при преговорите за продажба и ексклузивен агент по отдаването под наем.

Miller Group е най-големият частен холдинг във Великобритания в областта на строителството на недвижими имоти.

Първоначалният инвеститор в проекта - Интерсервиз Узунови, стартира строителството на Мол Варна преди малко повече от година.

Процедурата по продажба е продължила повече от година и в нея са взели участие освен консултанти на Forton и представители от централата на Cushman&Wakefield в Лондон.

Комплексът е с разгъната застроена площ от 70 000 кв. м и отдаваема площ от 32 000 кв. м. Плановете са след по-малко от шест месеца той да посрещне първите си клиенти.

„Вече има осигурени наематели за повече от 26 000 кв. м търговска площ”, коментира Павлина Никова, мениджър на проекта от страна на Forton. „Киното ще бъде под управлението на Арена, за супермаркет е избран Пикадили. Площи са наели Спридър, Хиполенд, Еспри и Фокс. Сред наемателите е и Capella Play – е лидер в изграждането на зони за забавление и един от най-добрите оператори на такива в Европа. В мола ще има и 10-пистов боулинг от веригата Ескалибур, книжарница от веригата Ориндж Център, 10 ресторанта, от които най-големите са на веригите Хепи и Фенси, както и MacDonald's“, допълва тя.

Чрез Мол Варна в България ще стъпи и международната модна марка New Yorker.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още