IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Двама инвеститори спечелиха традиционния обяд с Бъфет срещу 650 100 долара

Мониш Пабрай обединил усилия с приятел, за да дадат заедно с 30 хил. долара повече от най-високата оферта от търга миналата година

11:41 | 02.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Двама инвеститори спечелиха традиционния обяд с Бъфет срещу 650 100 долара

Двама инвеститори спечелиха благотворителния търг за обяд с милиардера Уорън Бъфет с оферта на стойност 650 100 долара, съобщи АР.

Мониш Пабрай, който ще даде по-голямата част от сумата (около 433 хил. долара), е заявил, че ще се подготви добре до момента, когато ще се срещне с известния инвеститор в ресторант в Ню Йорк.

"Най-вероятно ще видя менюто в интернет, за да не губим време да го разглеждаме", е пояснил Пабрай.

Пабрай, който управлява около 600 млн. долара за Pabrai Investment Funds в Калифорния, се е обединил със свой приятел, за да дадат с 30 хил. долара повече от най-високата оферта от търга миналата година. 43-годишният инвеститор е участвал без успех в предишните четири наддавания.

Приходите от търга са за фондацията Glide, която осигурява социални услуги за бедните и бездомните в Сан Франциско.

Семейството на Пабрай и това на партньора му в търга – Гай Спайър от Aquamarine Capital Management LLC, ще обядват с Уорън Бъфет в ресторанта Smith&Wollensky. Собствениците на заведението са дарили 10 хил. долара на Glide. Пабрай обаче не очаква датата на събитието да бъде определена за следващите няколко месеца.

Това е петата поредна година, в която Бъфет предлага за продажба чрез eBay обяд със самия себе си и дарява печалбата на фондацията. Обедите се предлагат на благотворителен търг от 2000 г.

Миналата година Бъфет обяви плановете си да раздаде голяма част от състоянието си в размер на 49 млрд. долара с времето. По-голямата част от акциите на инвеститора във фонда му Berkshire ще бъдат разпределени между пет благотворителни организации, като най-голям дял ще получи фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

Пабрай смята да зададе на Бъфет въпроси относно отглеждането на деца и филантропията, тъй като създава своя фондация, която ще помага на крайно бедните деца в Индия да получат частно образование, за да могат да влязат в елитни индийски технически университети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още