IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Deutsche Bank инвестира 10 млн. евро в недвижими имоти у нас

Ще бъдат изградени общо 700 апартамента, а впоследствие ще бъдат разгледани и възможностите за инвестиции в бизнес и търговски обекти

15:34 | 24.07.06 г.
Deutsche Bank инвестира 10 млн. евро в недвижими имоти у нас

RREEF, част от групата Deutsche Bank, и българската компания Winslow Developments основаха смесено дружество за инвестиции и реализация на проекти в областта на недвижимите имоти и строителството в България, съобщиха от банката.

RREEF и Winslow Developments са договорили условията на първите съвместни инвестиционни проекти за два жилищни комплекса в столицата. Дружеството ще изгради общо 700 апартамента, като планираната инвестиция е на стойност 10 млн. евро. Впоследствие ще бъдат разгледани и възможности за изграждане на бизнес и търговски обекти както в столицата, така и в други региони на България.

88% от смесеното дружество ще бъде собственост на инвестиционен фонд управляван от RREEF. С останалите 12% Winslow Developments поема ролята на оперативен партньор в дружеството.

RREEF e звеното за развитие и управление на инвестиционни проекти в секторите инфраструктура и недвижима собственост на Deutsche Asset Management – глобалната дивизия за инвестиционен мениджмънт на Deutsche Bank. Базиран в Ню Йорк, RREEF има над 2 000 служители в 17 града по света, специализирани в сектора на недвижимите имoти.

На 4 юли тази година Deutsche Bank откри свое представителство в България като част от политиката на банката за разгръщане на нейния бизнес на развиващите се пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още