IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обяд с втория най-богат мъж в света струва $250 000

15:58 | 11.07.03 г.
Автор - снимка
Създател
Обяд с втория най-богат мъж в света струва $250 000
Четвърт милион долара се съгласи да даде участник на благотворителен търг чрез сайта за онлай наддаване и търговия eBay, за да вечеря с Лорън Бъфет, втория най-богат човек в света.

Спечелилият търга, чиято самоличност все още не е официално обявена, има право да покани на въпросния обяд, който ще се проведе през май 2004 г. седем свои приятеля. Платилият крупната сума обаче има правото да придвижи срещата на по-ранна дата и при желание да я проведе в дома на 72-годишния Бъфет в Омаха, щата Небраска.

Бъфет е шеф на холдинговата компания Berkshire Hathaway. Списание Форбс оценява богатството му на 30.5 млрд. долара и го нарежда директно след най-богатия човек в света, създателят на IT гиганта Microsoft Бил Гейтс.

Обядът е организиран с благотворителна цел, като цялата сума от него ще бъде предоставена на благотворителната фондацията Glide, която е спонсор на търга.

Това не е първия благотворителен обяд с Бъфет, но безспорно е най-скъпият. Предишните са на стойност 25 000 и 32 000 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още