IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ подписа със Siemens договора за доставка на 25 дизелови мотриси

14:00 | 07.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ подписа със Siemens договора за доставка на 25 дизелови мотриси
Български държавни железници (БДЖ) и немската компания Siemens подписаха в петък договор за доставка и ремонт на 25 дизелови мотриси. Първите две от тях се очаква да бъдат доставени в България до края на януари, а останалите до края на годината.

БДЖ избра Siemens за доставчик на фамилията влакове тип “Desiro” в началото на декември. В обществената поръчка, която БДЖ обяви през август, участваха също и фирмите “Бомбардие” – класирана на второ място, и “Алстом”.

Предмет на подписания договор е и доставката на до 15 тривагонни и до 10 четиривагонни електрически мотриси. Те ще бъдат доставени за нуждите на БДЖ от Siemens през 2006 г.

Приблизителната цена на сделката с немския гигант за дизеловите мотриси е 67 млн. евро. По-голямата част от сумата е осигурена чрез кредити от европейски банки, а 15% ще бъдат платени от БДЖ. Лихвата по заемите от 6.4% ще се изплаща за седем години. Заемите се отпускат без държавна гаранция и без писмо за подкрепа.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още