IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Кредит АДСИЦ става Делта Кредит АДСИЦ след смяна на собствеността

Основните акционери Финансиа Груп и Иглика Логофетова са продали акциите си на Илиян Динев

11:42 | 29.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа Кредит АДСИЦ става Делта Кредит АДСИЦ след смяна на собствеността

Основните акционери в Алфа Кредит АДСИЦ - Финансиа Груп АД и г-жа Иглика Логофетова, са продали притежаваните от тях акции на г-н Илиян Динев, съобщи дружеството чрез БФБ. Към 31.09.2011 г. Финансиа Груп притежаваше 70% от АДСИЦ-а, а Иглика Логофетова – 29,999%.

За 31.01.2012 г. е насрочено Извънредно общо събрание, на което акционерите на Алфа Кредит АДСИЦ ще гласуват промени в управата на дружеството, както и смяна на името му.

Предлага се от Съвета на директорите да бъдат освободени Иглика Логофетова, Емилия Панова и Росица Лисичкова, като на тяхно място бъдат избрани Ивайло Стоянов, Ива Гарванска-Софиянска и Георги Демирев с мандат от 5 години.

Възнаграждението на членовете на Съвета на директорите на дружеството се предлага да бъде в размер на минималния осигурителен доход за съответната година, а гаранцията за управление - в размер на 3-месечното им брутно възнаграждение.

На събранието ще се гласува и за променя в наименованието на дружеството - от Алфа Кредит АДСИЦ на Делта Кредит АДСИЦ с адрес на управление: София 1592, район “Искър“, бул. “Христофор Колумб“ №43.

Приходите от дейността на компанията за деветмесечието на 2011 г. спадат близо наполовина на годишна база до 442 хил. лв., като са формирани основно от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти за 389 хил. лв. За периода е отчетена нетна печалба от 170 хил. лв., колкото е била и за същия период на миналата година. 

Свързани компании:

Делта кредит АДСИЦ(DLC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още