IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвата по 3-годишните италиански облигации надвиши рекордните 8%

На аукциона, на който за последен път бяха предложени 3-годишни италиански правителствени облигации, лихвите бяха под 5%

14:09 | 29.11.11 г. 5
Лихвата по 3-годишните италиански облигации надвиши рекордните 8%

Доходността по 3-годишните облигации на италианското правителство премина рекордните 8% на днешния аукцион за италиански дълг, съобщи CNBC.

За сравнение на аукциона, на който за последен път бяха предложени 3-годишни италиански правителствени облигации, лихвите бяха под 5%.

Лихвите по новите 3-годишни дългови книжа се колебаеха около 8 на сто и на “черния” пазар преди аукциона.

Според анализатори именно огромният ръст в доходността на дълговите книжа е подкрепил търсенето, така че финансовото министерство на Италия да достигне таргета си.

Доходността по 10-годишните правителствени облигации достигна 7,56%, като на вторичния пазар книжата се търгуваха на около 7,6%.

В края на миналата седмица Италия обеща рекордните 6,5% лихва по нови 6-месечни облигации, припомня изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
"патилане виж платените драска4и само минуси слагат"За повече мозъчен капацитет нямат...... да не им отнемаме и малката радост приятелю, те и на тебе гледам ти слагат, значе сме им интересни. Ами образоваме ги безплатно все пак.Нали знаеш, хората не се раждат мъдри, с времето стават такива.Има много умни приказки по повод....Угаждането създава приятели, истината неприятели.- Ако искате да разсърдите хората - лъжете. - Ако желаете да ги озлобите - кажете им истината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
много ми е интересно кои са тези с минусите, пичове дайте мнения, не се криите:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
stone kold
преди 12 години
патилане виж платените драска4и само минуси слагат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 7
Патилан
преди 12 години
За Италия казват, че е твърде голяма, за да бъде оставена да пропадне и твърде голяма, за да бъде спасявана. Главният проблем пред Италия е колосалния дълг от 1,9 трилиона евро, което е 120% от БВП на Италия. Този дълг е по-голям от сумарния дълг на Гърция, Ирландия, Португалия и Испания. Лихвеният процент по обслужване на дълга достигна 6,74% и е все по-близо до критичната точка от 7%, когато става невъзможно обслужването на дълга. Сегашната глобална криза неправилно се определя като финансова или икономическа. По-скоро кризата е системна, криза на капитализма като система. Работата е в това, че съвременният капитализъм не е нито перманентна, нито универсална система, както негови апологети се мъчат да ни убедят. По-скоро капитализмът е вяра в това, че сумата от интереси на отделните лица отговаря на всеобщите интереси. Това обаче е съвсем погрешно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Патилан
преди 12 години
Лидерите на зоната нямат почти никакви идея за това как да спрат днешния свиреп пожар. Без съществени промени от страна на ЕЦБ и европейските лидери единната валута може да се разбие на парчета до седмици!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още