IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона с договор на стойност 4,2 млн. лв. за СМР по сграда в Хамбург

Срокът за извършване на строително-монтажните работи по част електро в новостроящия се образователен център "Tor zu Welt" е 2 ноември 2012 г.

17:17 | 24.11.11 г.
Енемона с договор на стойност 4,2 млн. лв. за СМР по сграда в Хамбург

Енемона АД е сключила договор за извършване на строително-монтажни работи (СМР) по част електро в новострояща се сграда на образователен център "Tor zu Welt" в гр. Хамбург, Германия, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Възложител е GWG Gewerbe Gesellschaft fűr Kommunal und Gewerbeimmobilien mbH, като възлагането е в резултат на спечелена обществена поръчка.

Срокът за приключване на дейностите е 2 ноември 2012 г., като стойността на възложените работи възлиза на 4 213 019 лева, без ДДС. Стойността на сделката се съобщава, тъй като при обществените поръчки тя е публична.

В началото на октомври 2011 г. Енемона АД подписа договор с RWE за поне 9 млн. лв. или над 10% от средногодишните си приходи за последните 3 години. Предметът на договора е проектиране, изграждане и инженеринг на разширяване на газопреносно съоръжение за коксов газ в електроцентрала в Германия.

Отново в началото на октомври дъщерно дружество на Енемона подписа договор за доставка към словенската ТЕЦ Состан. Също тогава Енемона подписа втори договор в рамките на около седмица с германската компания IBAU HAMBURG. В края на септември Енемона подписа договор за монтаж на кабелни трасета на Летище Берлин.

В края на август дъщерно дружество на Енемона подписа договор с австрийски завод за биодизел. Договорът включва производство, доставка и монтаж на стоманен резервоар, тръбопроводи и арматура за нуждите на завода.

"От три месеца наша дирекция подготвя оферти за европейския пазар", заяви Прокопи Прокопиев, член на СД на Енемона АД в началото на август 2011 г. в интервю за Investor.bg.

Енемона отчете 6,7% повишение на приходите от продажби през третото тримесечие, като нетната печалба на компанията за тримесечието е в размер на 167 хил. лв. спрямо 269 хил. лв. преди година.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 43% до 3,91 лв. за акция и 46,65 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още