IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опозицията категорично спечели изборите в Испания

"За мен няма да има други врагове освен безработицата, дефицита и прекомерния дълг“, заяви новият премиер Мариано Рахой

08:50 | 21.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Мариано Рахой, Снимка: Ройтерс</p>

Мариано Рахой, Снимка: Ройтерс

Опозиционната дясноцентристка Народна партия (НП) спечели проведените през уикенда предсрочни парламентарни избори в Испания. Победата бе постигната с абсолютно мнозинство, което ще даде право на партията да води самостоятелна политика и да не се коалира с други политически сили, предаде ИТАР-ТАСС.

Народната партия е събрала 44,6% от гласовете на испанците, като подкрепа за нея са дали 10,8 млн. избиратели. Това означава, че тя ще разполага със 186 места в долната камара на парламента, в която има общо 350 места.

Управляващата досега партия на социалистите ще има 110 депутатски места, след като е събрала 28,73 на сто от гласовете на испанците.

Избирателната активност на изборите в Испания е била 71,69 на сто, като правото си на глас са упражнили 24,5 млн. души.

Лидерът на Народната партия и бъдещ премиер на Испания Мариано Рахой заяви, че страната не може да извърши чудеса, които да я извадят от острата икономическа криза, но че „Испания е длъжна да си върне уважението на Европа”, съобщава Ройтерс.

"Не е тайна, че ще управляваме в най-деликатните обстоятелства, които Испания е преживявала от 30 години насам," заявява Рахой. "За мен няма да има другия врагове освен безработицата, дефицита, прекомерния дълг, икономическата стагнация и всичко останало, което държи нашата страна в тези критични обстоятелства."

Рахой призова испанците да се обединят и да възкресят икономиката.

Освен че вече обеща данъчни облекчения за малките и средните компании, които представляват над 90 процента от всички фирми в Испания, 56-годишният Рахой не е посочвал как възнамерява да се справи с кошмара на 21-процентната безработица, отбелязва АП.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Не трябва да се подценява обстоятелство, че независимо в коя страна управляващите са леви или десни при наличие на Грешката на Джон Лоу е в сила и Принципа на Джон Лоу: При достатъчно време в Капана на парите, съответните държавни власти ( в т. ч. правителство), колкото повече работят, толкова по-лоши управленски резултати получават.Ползвани означения:1. Грешка на Джон Лоу: По инициатива на Джон Лоу (през 1716 г. за първи път в света) направена държавна финансова грешка Употреба на наследен от време със Златни пари начин на държавно финансово управление (ДФУ), който е НЕГОДЕН за приложение при стопанство с Незлатни пари.2. "Капан на парите: Капан е ползване на Незлатни пари, при условия на несъвместим с тях начин на ДФУ от време със Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още