IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси затвориха седмицата с повишения

И трите основни индекса излязоха на положителна територия от началото на годината

23:30 | 11.11.11 г.
Американските борси затвориха седмицата с повишения

Основните американски индекси се повишиха рязко днес, удължавайки положителната серия от вчера на фона на сигналите за стабилизиране в еврозоната и след по-добри от очакваното данни за потребителското доверие в страната, съобщи CNBC.

След днешната сесия и трите основни индекса са на положителна територия за годината.

Dow Jones спечели 2,2% до 12 153,68 пункта, воден от акциите на Disney, повишили стойността си с 6% до 36,70 долара, след като компанията обяви по-висока от очакванията печалба за третото тримесечие и ръст на рекламите в кабелната ѝ мрежа, и тези на Caterpillar, поскъпнали с 4,3% до 96,13 долара.

Индексът Standard&Poor`s 500 нарасна с 2% до 1 263,85 пункта, като и 10-те подгрупи в него приключиха дълбоко в положителната територия, водени от индустриалните компании.

Nasdaq Composite се повиши също с 2% до 2 678,75 пункта.

Италианският сенат днес одобри бюджета да 2012 г., препращайки го в долната камара на парламента за окончателно потвърждение, което трябва да бъде последвано от сформирането на ново правителство, след като настоящият премиер Силвио Берлускони обеща да подаде оставка.

„Пазарите изглежда са доволни, че излизаме от две големи несигурности“, заяви Лоурн Баринг, управителен директор на B Capital за Италия и Гърция. „След като веднъж завинаги поставим големия макрориск в Европа под контрол, можем да обърнем поглед към основите. Корпоративните баланси са в прекрасно състояние“, добави той.

Акциите на Nvidia повишиха стойността си с 3,5% до 14,98 долара, след като производителят на чипове публикува тримесечни резултати, надхвърлили предварителните прогнози, макар че прогнозата му за печалба остана под очакванията.

Акциите на Activision Blizzard обаче поевтиняха с 2,1% до 12,71 долара, въпреки че производителят на видеоигри обяви, че последната му творба "Call of Duty: Modern Warfare 3" е набрала над 400 млн. долара от продажби само от първия ден на търговия.

Потребителското доверие се повиши в началото на ноември до най-високото си ниво от 5 месеца, стана ясно от предварителните резултати от изследването на на Мичиганския университет, достигайки 64,2 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още