IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смесени настроения и минимални движения на индексите на Wall Street

Спадовете бяха ограничени от добрите данни за потребителските разходи в САЩ през септември

23:21 | 28.10.11 г. 2
Смесени настроения и минимални движения на индексите на Wall Street

Със смесени настроения и минимални изменения на индексите приключи днешната последна за седмицата сесия на Wall Street. Като цяло обаче и трите основни индекса на борсата в Ню Йорк приключиха седмицата с повишения, отбелязва MarketWatch.

Dow Jones се повиши с 0,18% до 12 231 пункта, S&P 500 отбеляза покачване от 0,04% до 1 285 пункта, а Nasdaq отписа 0,05% до 2 737 пункта.

След вчерашната еуфория днес инвеститорите се замислиха за неуточнените детайли около сделката за дълга на Гърция. “Ясно е, че това не е краят на кризата в Европа”, коментира в тази връзка през Bloomberg Кевин Карън от Stifel Nicolaus & Co.

“Несигурността около позицията на европейските власти се поразсея, но има още много детайли, които трябва да бъдат доработени”, допълни той.

Спадовете на индексите в Ню Йорк бяха ограничени от данните за потребителските разходи в САЩ през септември. Индексът на Thomson Reuters/University of Michigan пък показа и ръст на потребителското доверие през октомври.

Според Браян Грийнбърг, собственик на Brian Greenberg & Associates, индексите на Wall Street приближават ключови технически нива. По думите му, битката за пробиване на тези нива ще се състои през следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
А междувременно САЩ продължават да тласкат цялото човечество в блатото. Какво може да удържи американските банки от създаването на 1,10 или 50 трилиона долара с помощта на компютърните клавиатури за покупка на всички акции и облигации по света, на всички земи и други продаващи се активи. Нищо. Тази измамна игра продължава и в момента. Финансите станаха нова форма на война, която не се нуждае от военни разходи или окупация на цели държави. Тази операция има за цел да създаде кредит за покупката на чуждестранна недвижимост, природни ресурси, инфраструктура и корпоративна собственост. Победата ще постигне онази страна, чиято банкова система ще създаде най-големи кредити с помощта на компютрите. Именно това правят сега САЩ с износа на своята криза в чужбина. Шефът на Федералния резерв на САЩ Бернанке ще налее още 1 трилион долара в течение на следващата финансова година, като допълнение към 2-та трилиона вече създадени от Федералния резерв. Днес резултатите са налице. Дълговете на домакинствата спрямо техните годишни приходи нараснаха два пъти. Сега всеки американец дължи 150 000 долара. Дълговете на корпорациите са още по-големи, на държавата - най-големи. Стойността на кредита падна почти до нулата, фондовият пазар пък скочи до небесата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Ако досега говорехме за втора вълна на кризата, сега все по-често се предвижда, че САЩ се връщат в депресията - а след това следват бунт и революция. Оттам е и въпросът "дали САЩ ще доживеят до 2012 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още