IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси приключиха сесията с ръст

Съобщения, подсказващи за напредък в преговорите за намиране на общо решение в еврозоната за преодоляване на дълговата криза, окуражиха инвеститорите

23:54 | 26.10.11 г.
Американските борси приключиха сесията с ръст

Американските индекси финишираха устремно във волатилната сесия, за да приключат около върховите си постижения за деня, като инвеститорите бяха окуражени от няколко съобщения, насочващи към напредък в преговорите за общо решение на Европейския съюз за преодоляване на дълговата криза в еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones напредна с 1,4% до 11 869,04 пункта благодарение основно на акциите на Boeing, които повишиха стойността си с 4,5% до 66,56 долара, след като компанията обяви печалби за третото тримесечие, надхвърлили предварителните прогнози, и повиши прогнозата си за годината, и тези на Hewlett-Packard, поскъпнали с 2,8% до 25,75 долара.

Индексът Standard&Poor`s 500 спечели 1,05% до 1 242,00 пункта, като повече от подгрупите в него приключиха без загуба, водени от финансовите компании и тези от енергийния сектор.

Nasdaq се повиши с 0,5% до 2 650,67 пункта.

Според източници от ЕС еврозоната планира четирикратно увеличение на Европейския фонд за финансова стабилност до 1 трилион евро.

Междувременно според двама високопоставени европейски дипломати Китай обмисля участие в ЕФФС, като главният изпълнителен директор на фонда Клаус Реглинг планира полет до Пекин в четвъртък след приключването на срещата на високо равнище в Брюксел.

„Отново това е основен слух и всяко вестникарско заглавие е в състояние да раздвижи пазара“, заяви Джо Салуци, съуправител на брокерския отдел в Themis Trading.

Преговорите за опрощаването на гръцкия дълг обаче продължават да бъдат основният препъникамък за окончателно споразумение между лидерите на еврозоната.

Акциите на Ford Motors понижиха стойността си с 4,5% до 11,87 долара, след като компанията обяви резултати, надхвърлили очакванията на анализаторите, но не даде ясен знак дали ще поднови плащането на дивиденти, а тези на  Sprint потънаха със 7%, след като от компанията обявиха, че са загубили повече абонати от очакваното и въпреки по-ниската загуба през тримесечието и ръста на приходите.

Акциите на финландския производител на мобилни телефони Nokia повишиха стойността си с 0,9% до 6,77 долара, след като компанията представи първите си смартфони с операционната система Windows Phone 7.5 на Microsoft.

Търсенето на стоки за дълготрайна употреба през септември регистрира 6-месечен връх, а продажбите на нови жилища нараснаха с най-бързото си темпо за последните 5 месеца

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още