IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Важно е да се облекчи режимът за почасова работа у нас

Според икономическия министър увеличението на минималната заплата трябва да върви паралелно със създаването на възможности за работа на час

17:18 | 25.10.11 г.
Трайков: Важно е да се облекчи режимът за почасова работа у нас

Минималната работна заплата в България е много ниска, не изглежда красиво в страна - членка на Европейския съюз, да има подобни възнаграждения, но увеличението й трябва да върви паралелно със създаването на възможности за почасова работа.

Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, цитиран от БТА, по повод предложението на социалния министър минималното възнаграждение да се увеличи от 1 април догодина.

Според Трайков е много важно да се облекчат режимите за почасова работа и да се формира минимална почасова ставка. Министърът даде пример с това, че в момента компании, които повишават производството си и имат нужда от повече работна ръка, увеличават извънредния труд, вместо да наемат допълнително персонал на почасова работа.

Сега минималното работно време е половин работен ден, а трябва да се даде възможност да се работи по-малко, например по 12-15 часа седмично, каза министър Трайков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още