IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric с ръст на печалбата от 18% през третото тримесечие

Ръстът при поръчките за промишлено оборудване и при международните продажби очароваха инвеститорите

15:37 | 21.10.11 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на General Electric Джеф Имелт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на General Electric Джеф Имелт. Снимка: Ройтерс

Американската компания General Electric Co обяви ръст на печалбата от 18% през третото тримесечие в унисон с очакванията на анализаторите, подпомогната от силния ръст на печалбата на ключови външни пазари като Бразилия, Русия и Китай, съобщи Ройтерс.

От компанията добавят, че очакват двуцифрен ръст на печалбата за 2012 г.

„Продължаваме да маневрираме успешно през волатилната световна икономика“, заявява главният изпълнителен директор на GE Джеф Имелт в свое съобщение.

Инвеститорите са очаровани най-вече от ръста от 16% при поръчките за промишлено оборудване, което е важен показател за бъдещи приходи, и от нарастването на международните продажби с 25%.

Най-големият производител на самолетни двигатели обяви печалба от 2,34 млрд. долара през третото тримесечие, или 22 цента на акция, докато за аналогичния период на 2010 г. печалбата бе 1,98 млрд. долара, или 18 цента на акция.

Резултатите включват разходите от 8 цента на акция за обратно изкупуване на привилегированите акции, които компанията продаде на Berkshire Hathaway Inc на милиардера Уорън Бъфет по време на финансовата криза. Този ход обаче ще носи по 3 цента печалба на акция допълнително през следващите няколко години.

Без отчитането на еднократните приходи и разходи, които нямат отношение към основната дейност на General Electric, печалбата скача до 31 цента на акция.

Приходите регистрират малка промяна до 35,37 млрд. долара при прогнозирани от анализаторите средно 34,94 млрд. долара.

Слабият пункт в компанията остава подразделението за енергийна инфраструктура, където печалбата е намаляла с 9 цента на акция въпреки ръста на приходите от 30%. От компанията посочиха, че тази част от бизнеса ще понижи ръста на печалбата и догодина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още