IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бежовата книга на Федералния резерв на САЩ разочарова Wall Street

Опасенията на инвеститорите за задълбочаване на дълговата криза в еврозоната се засилват

23:35 | 19.10.11 г. 1
Бежовата книга на Федералния резерв на САЩ разочарова Wall Street

Индексите на Wall Street приключиха сесията със загуби заради опасенията от задълбочаване на дълговата криза в еврозоната, които се засилиха след противоречивите сигнали за увеличаването на фонда за финансова стабилност.

За негативните настроения допринесоха още докладът на Фед за икономическия растеж през септември, както и разочароващите финансови данни на Apple за третото тримесечие.

В края на сесията Dow Jones отписа 0,63% до 11 505 пункта, S&P 500 отчете спад от 1,26% до 1 210 пункта, а Nasdaq изтри 2,01% до 2 604 пункта.

“Времето на Европа изтича”, коментира пред Bloomberg Пол Земски от базираната в Ню Йорк компания ING Investment Management.  “Колкото по-дълго европейските лидери изчакват, преди да вземат решение, толкова повече се увеличава несигурността”, отбеляза Земски.

Днес плъзна поредният противоречив слух за спасителния фонд за еврозоната. Според Guardian Франция и Германия са постигнали сделка за увеличаването на фонда до 2 трлн. евро, но информацията беше отречена от представител на европейските власти. По-късно, по време на официалното изпращане на президента на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, отново са се проявили различията между Париж и Берлин за ролята на банката в спасителния фонд.

В крайна сметка инвеститорите ще изчакат резултатите от срещата на върха на Европейския съюз, която ще се състои на 23 октомври. Дотогава пазарите ще останат чувствителни на всякакви новини от Европа.

Междувременно, в т. нар. Бежова книга на Федералния резерв на САЩ, която беше публикувана днес, пише, че  икономиката на страната е постигнала скромен растеж през септември. Като силни икономически сектори са посочени производството на автомобили, производството на енергия и туризмът.

Акциите на Apple пък поевтиняха с над 5 на сто в днешната сесия, след като финансовият отчет на компанията се оказа, че е изключително разочароващ за инвеститорите, които очакваха много по-силни резултати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
interest-free
преди 12 години
Времето на Европа изтича, коментира пред Bloomberg Пол Земски от базираната в Ню Йорк компания ING Investment Management. Колкото по-дълго европейските лидери изчакват, преди да вземат решение, толкова повече се увеличава несигурността, отбеляза Земски.Изтича, сигурно, толкова им се ще реденците...., но преди времето на Европа да изтече, това на САЩ отдавна ще е изтекло....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още