IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street отбелязаха ръстове от 1,5-2%

Акциите приключиха под най-високите нива за сесията, след като инвеститорите не бяха ентусиазирани от новината за увеличаване на европейския спасителен фонд

23:28 | 18.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street отбелязаха ръстове от 1,5-2%

Американските акции приключиха търговията във вторник с ръстове от 1,5-2%, но под най-високите нива за сесията, предава CNBC.

Инвеститорите останаха скептични след информацията, че Германия и Франция са се споразумели за увеличаване на европейския спасителнен фонд.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) се повиши с 1,6% до ниво от 11 577 пункта, S&P 500 нарасна с 2% до 1 225 пункта, а Nasdaq Composite се покачи с 1,6% до 2 657 пункта.

Франция и Германия постигнаха споразумение за увеличаване на спасителния фонд за еврозоната до 2 трлн. евро, като част от плана за овладяване на дълговата криза и успокояване на пазарите, съобщава британският Guardian, цитирайки дипломати от ЕС.

Споразумението идва в навечерието на важната среща на високо равнище през уикенда във връзка с кризата и след новината за евентуално намаляване на кредитния рейтинг на Франция.

”Това всъщност не е новина. Уморен съм от заглавия, излизащи в последния момент”, коментира Джо Салуци от Themis Trading. „Дали тази новина изобщо ще промени нещо и дали е всъщност окончателна? За съжаление пазарът все още е много подвластен на заглавията.”

"Пазарът сменя настроенията си с часове”, посочва Питър Хол, партньор в The Valence Group. „Колебанията ще продължат поне до края на годината. Трябват да видим две-три силни корпоративни тримесечия преди макроикономическите индикатори да отстъпят на заден план”, казва той.

Акциите на Bank of America поскъпнаха с 10,1%, след като финансовият гигант отчете печалба, макар основният бизнес да показва слабости. 

Книжата на Goldman Sachs поскъпнаха с 5,5% въпреки едва втората тримесечна загуба на компанията за последните 12 година, тъй като тя се оказа далеч по-малка от очакваното. 

Икономическите новини от деня показаха, че цените на производител в САЩ са нараснали повече от очакваното, а индексът на доверието на строителите в страната се е повишил с 4 пункта до ниво от 18.

Златото се понижи с 0,7% до 1 664 долара за трой унция, а среброто се повиши с 0,9% до ниво от 32,10 долара.

Американският лек петрол поскъпна с 2,3% до 88,37 долара за барел, а петролът тип Брент прибави 0,2% до ниво от 111,15 долара.

Еврото се покачи с 0,2% до 1,375 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК нарасна с 0,02 процентни пункта до 2,19%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още